X
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Menu strony

Sałatka na karnawał

Tłumy rozbawionych ludzi, gorące rytmy, eksplozja kolorów, dźwięków i radości – tak w wielkim skrócie wygląda najsłynniejszy karnawał - karnawał w Rio. Jak my spędzamy ten czas? Na balach, prywatkach, wspólnie z przyjaciółmi, forma jest dowolna. Przede wszystkim liczy się pyszna zabawa.

Niebanalne danie
sałatka kalafiorowa
Autor: HORTINO ZPOW SP. Z O.O. www.hort
Żadna porządna impreza nie może obyć się bez poczęstunku. Zaproś znajomych i zaskocz ich oryginalnym niebanalnym przysmakiem. Proponujemy Sałatkę z kalafiorów z awokado podawaną w melonie miodowym. Pyszne, proste a jednocześnie bardzo wykwintne danie. Po takiej przekąsce goście na pewno nabiorą energii do dalszej zabawy.

Przepis na sałatkę kalafiorową:



Składniki:
1 opakowanie "Kalafiorów" POLTINO
1 średniej wielkości cebula
1 awokado
1 melon miodowy
4 ugotowane na twardo jajka
2 średnie pomidory
4 łyżki majonezu
sól, pieprz, sok z cytryny
pęczek koperku

Sposób przyrządzenia:
Pokrój cebulę w drobną kostkę, posól i pozostaw tak na około 30 minut. Zamrożone różyczki kalafiora POLTINO ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, ostudź i podziel na jeszcze mniejsze części. Pokrój awokado w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Pomidory i jajka pokrój w kostkę.

Melona przekrój na pół, miąższ też pokrój w kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj majonez i dopraw do smaku solą i pieprzem. Możesz też dodać pęczek koperku. Sałatkę podawaj w połówce wydrążonego melona lub w kwiatkach z cienkich płatków melona.
09-01-12 10:39